Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Εδώ και μισό αιώνα ακριβώς, από το 1970 έως σήμερα και κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γης. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στις ετήσιες δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης. Έτσι και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, παρά τη φετινή, ιδιαίτερη συγκυρία με την πανδημία του Covid-19, συμμετέχει στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας για το Περιβάλλον.

Με ποιον τρόπο; Από το σπίτι μας, καθώς φέτος μένουμε σπίτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα 22 Απριλίου, καλούμαστε  όλοι όσοι έχουν ευαισθησία για το θέμα να ανεβάσουμε στα προσωπικά μας social media (με  hashtags #ypen και #earthday2020) φωτογραφίες και παιδικές ζωγραφιές με έμπνευση από τις ομορφιές της ελληνικής γης . Η δράση αυτή έχει ήδη αναρτηθεί και στον ιστότοπο του Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης (https://www.earthday.org).

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνει: «Μένοντας σπίτι, με τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή ή το κινητό μας, ας υπενθυμίσουμε ότι εδώ στην Ελλάδα εκτός από τις καλές μας επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στην προστασία του Περιβάλλοντος. Δεν ξεχνάμε ότι το Περιβάλλον που είναι το κοινό μας σπίτι.»

Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2020 - Μάνος Μαστρογιάννης
Η EHSQ Development συμμετέχει σ’αυτή την πρωτοβουλία με την ζωγραφιά του 8 χρόνου Μάνου μας. Άλλωστε σύμφωνα με τον Πικάσο, «Κάθε Παιδί είναι ένας Καλλιτέχνης»

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top