Άσκηση Έκτακτης Ανάγκης

Με πρωτοβουλία της Imerys Greece SA και σε συνεργασία με την εταιρεία μας, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε άσκηση έκτακτης ανάγκης σε ορυχείο της Μήλου. Το σενάριο της άσκησης ήταν να σωθεί ο εγκλωβισμένος οδηγός από φορτηγό που έχει ανατραπεί.

Η ομάδα εθελοντών διασωστών Μήλου (ΟΕΔΗΜ) συμμετείχε στην άσκηση με την υποστήριξη της Weber Rescue και τη συνδρομή του επίσημου εκπαιδευτή της στην Ελλάδα από την Draeger Hellas S.A κ. Γιάννη Ρέτσιου. Πολύτιμη συμβολή στην άσκηση είχαν η ομάδα Πυρασφάλειας και Αντιρρύπανσης της Imerys Greece καθώς και ο επιστημονικός μας συνεργάτης από την RMS Συμβουλευτική κ. Γιώργος Σκρουμπέλος. Για την διεξαγωγή της άσκησης διάσωσης η ΟΕΔΗΜ χρησιμοποίησε ειδικά εργαλεία διάσωσης (υδραυλικό διαστολέα, υδραυλικό κόφτη ικανό να κόψει στερεό μέταλλο, υδραυλικό τηλεσκοπικό έμβολο, σύστημα σταθεροποίησης οχήματος κ.λπ.), σύμφωνα με τα πρότυπα S.A.V.E.R..

Το βίντεο που ακολουθεί είναι προϊόν του βιντεογράφου & μοντάζ Νίκου Λιακάκου. Η EHSQ Development θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική συνεργασία!

Scroll to Top